Floor Protect

Welkom bij FLOOR PROTECT

Specialist vloeren beschermen, impregneren, reinigen en renoveren

Contacteer ons

Betonvloeren

Reinigt, renoveert, impregneert en beschermt uw betonvloer

Floor Protect is gespecialiseerd in het schoonmaken en behandelen van betonvloeren, inclusief gepolierde beton/polybeton, zowel residentieel als industrieel. Beschermen, impregneren, reinigen en renoveren. Wij verzekeren optimale resultaten aan lage kostprijs per m².

Uw betonvloer geeft stof af, is moeilijk te reinigen, poreus, vlekgevoelig, heeft zichtbare looppaden,…? Wij kunnen deze en allerhande andere vloerproblemen voor u verhelpen, zowel bij bestaande als bij nieuwe betonvloeren. Wij behandelen vloeren in klassiek beton of gepolierd beton (polybeton), binnen en buiten. Dit omvat onder andere de betonnen gietvloer in uw woning, uw terras in beton, betonvloeren in winkels, horeca, kantoren, de gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen, residenties en zorgcentra, ondergrondse parkeergarages, bedrijfsgebouwen, productiehallen, fabrieksgebouwen,...

Zowel bij nieuwe betonvloeren als bij oude vloeren, zeker na een grondige reiniging, is het aangewezen om de vloer te behandelen om hem te beschermen tegen de meeste vormen van vervuiling. Door de vloer te impregneren met deze beschermende coating zal die bovendien veel minder snel slijtage vertonen en wordt ook veel onderhoudsvriendelijker.

Betonvloeren impregneren is onze specialiteit.

Floor Protect - Betonvloeren behandelen, reinigen, beschermen, impregneren

Floor Protect en betonvloeren

Beschermen: Verharden - Impregneren
Renoveren: Grouten - Strippen - Polijsten (FAST-GRIND)
Reinigen en Tips om vlekken te voorkomen
Vlekken verwijderen: Strippen
Polijsten (FAST-GRIND)
Inkleuren

Hoe kunnen wij u helpen?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Contacteer ons

De juiste materialen

Floor Protect maakt steeds gebruik van hoogwaardige werkmaterialen en producten. Onze leveranciers delen onze passie voor betonvloeren.

Voor grotere oppervlaktes gebruikt Floor Protect het complete Fast-Grind systeem. Zo verzekeren we optimale resultaten op korte tijd aan een geringe kostprijs per m².

Floor Protect - In2-Concrete - Betonvloeren behandelen, reinigen, beschermen, impregneren
Floor Protect - Fast-Grind
Floor Protect - Betonvloeren behandelen, reinigen, beschermen, impregneren

Beschermen van betonvloeren

Bij het plaatsen van een betonvloer wordt normaal gezien als laatste stap een curing compound aangebracht. Dit chemisch middel zorgt ervoor dat het beton gelijkmatig uithardt.

Bij een te snelle uitharding is de kans op barsten groot. Na 28 dagen heeft de curing geen enkele meerwaarde meer. De curing compound is eigenlijk een tijdelijke film op de betonvloer die zal verdwijnen door de vloer te gebruiken. Waar de vloer het meest gebruikt wordt, zal de curing het snelst verdwijnen. Op andere plaatsen zal ze langer aanwezig blijven.

De betonvloer wordt poreus nadat de curing deels of volledig verdwenen is en vereist bescherming. Voor we uw vloer kunnen behandelen, dienen we de curing compound volledig te verwijderen. Dit doen we zowel gebruikmakend van een chemisch middel als machinaal. Dan pas kunnen we op een correcte wijze de betonvloer impregneren.

Mijn vloer werd nog niet geplaatst

Breng ons in contact met uw aannemer. Wij adviseren het gebruik van een curing compound die bestaat uit een mengeling van geconcentreerde lithium en acrylaat polymeren. Die zal het vers gestort beton beschermen tegen vroegtijdige uitdroging en de toplaag laten verharden.

Dit product wordt tijdens het vlinderen aangebracht in plaats van daarna. Daardoor bevindt deze curing zich in de toplaag van de vloer en niet boven op de vloer. Na het uitharden van de vloer (28 dagen) kunnen we impregneren.

De voordelen van het impregneren van een betonvloer

Slijtage van het beton gaat veel minder snel: geen betonstof meer (+400% abrasieve weerstand)

Het beton wordt olie-, vet-, water- en vuilwerend, en ook bandensporen zijn verleden tijd

Na impregneren blijft de vloer veel langer intact en vlekbestendig

Na slechts 1 applicatie een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer

Een mooier oppervlak met betere lichtreflectie

Een betonvloer/terras buiten zal veel minder last hebben van mos, algengroei en corrosie

Producten en schoonmaakmiddelen

Bij het schoonmaken van een vloer in beton of polybeton/gepolierd beton is enige voorzichtigheid geboden met bepaalde schoonmaak- en andere middelen. Een overzicht:

Huishoudelijke schoonmaakmiddelen

Elk contact met de betonvloer door ammoniak en sterke ontvetters, javel/chloor, ontstopper en andere agressieve schoonmaakmiddelen moeten vermeden worden. Calamiteiten met deze producten dienen zo snel mogelijk gereinigd te worden met veel water.

Pas op met zuren

Zuren vinden we terug in bv. azijn, fruitsappen en koolzuurhoudende fris- en andere dranken. Het zuur in deze producten gaat een reactie aan met de kalk in het cement van de betonvloer. Hierdoor kunnen doffe plekken in de toplaag ontstaan die enkel verwijderd kunnen worden door het polijsten van de vloer. Calamiteiten met deze producten dienen zo snel mogelijk gereinigd te worden met veel water.

Oliën en vetten

Olijfolie, boter, slaolie, frituurolie,… mogen niet lang op de vloer blijven liggen. Ze zullen na enige tijd vlekken veroorzaken. Gemorste oliën en vetten dienen zo snel mogelijk met warm water en een natuurlijke zeep of Creteclean te worden verwijderd.

Onderhoudsadvies

  • Stofzuig de vloer regelmatig. Zand en ander vuil werken als schuurpapier, waardoor de toplaag beschadigd raakt.
  • Verwijder vlekken zo snel mogelijk met water en eventueel een natuurlijke zeep.
  • Bloempotten zonder onderschotel, natte schoenen e.a. natte spullen niet langdurig op het beton laten staan. Hierdoor krijg je al snel lastig te verwijderen vlekken.
  • Reinig de vloer regelmatig met een speciaal onderhoudsproduct voor betonvloeren. Deze middelen werden speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van betonvloeren en zijn in tegenstelling tot gewone detergenten niet schadelijk voor de impregnatie van uw betonvloer.